Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-06-11, 14:47   #7 (permalink)
Gábor
Szakember
 
Gábor avatarja
 
Csatlakozott: 10-05-12
Hely: Budapest - Nyíregyháza
Összes hozzászólás: 829
Kiosztott köszönetek: 35
Begyũjtött 68 köszönetet 65 hozzászólással
Gábor Igen közkedvelt márGábor Igen közkedvelt márGábor Igen közkedvelt márGábor Igen közkedvelt márGábor Igen közkedvelt márGábor Igen közkedvelt már
Üzenetküldés MSN-en keresztül Gábor részére Üzenetküldés Skype™-on keresztül Gábor részére
Alapbeállítás re: Bramac napkollektor

Ez a napelemes cserepet vagy fél éve hallottam és én is ámultam. Ráadás létezik napelemes festék is. Na azt, hogy hogyan termel energiát és hogyan tudja ezt mondjuk a hálózatba termelni, azt ne kérdezzétek. De azt tudom, hogy a vakolatban ilyen fekete szemcsék vannak. Nem tudom, hogy ez magyar találmány-e, de akkor olvastam, amikor a vállalkozói negyedben volt ez a cserép.

Ha jól hallottam, nem sok energiát tud termelni, kb. csak annyit, hogy a kinti világításunkat fedezze. De ha összeszámolom a kerti világítás árát, akkor akár több ezer Ft is összejöhet évente.

Sokak szerint, főleg itt szabolcsban nagy flanc a környezetvédelem és a napelemes és napkollektoros ház. Szerintem nem. Leginkább spórolásnak tartom, én is gondolkodom a napelemen.

Napkollektort megoldottam itthon, csak paraszt módszerrel. A garázsunk teteje lemez, kb. 100-110 m2 és oda-vissza a lemez hornyaiban fekete slagot vezettem két rétegben, egyszer hosszában, majd erre rá keresztben. Ehhez még egy nagy 1000 iteres üzemanyagtároló is párosult, amit szintén feketére festettem. Kivéve két ponton, hogy lássam a vízszintet.

Na szóval ennek a meleg víznek, amit a nap felmelegít, kinti zuhanyzáskos és a medence melegítésére használom. A rendszer egyszerűen két szivattyúval megy. Ez is csak kényelmi szempontból és hogy a tartályba bele menjen a meleg víz. Ha éjszakára pedig azt akarom, hogy jó meleg maradjon benne a víz, akkor megvan a következő megoldásom, de azt még meg kell valósítanom...

Arra gondoltam, hogy xps lapokat két rétegben egymással kötésben a medence területével megegyezően megcsinálom. És ezt valami normális textillel, vagy valami érdekes anyaggal burkolom. Na ez pedig mehet éjszakánként a medencére.

Jacuzzi-s cuccért nem adok pénzt inkább így megpróbálom megmaszekolni Most csak sima fólia van felette, de már ez is fog a hőn...
Gábor nem elérhető   Válaszol idézettel