Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-11-02, 16:22   #3 (permalink)
mute
Új tag
 
Csatlakozott: 11-11-02
Összes hozzászólás: 5
Kiosztott köszönetek: 1
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
mute Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Lakóház építése vállalkozóként, saját célra

Köszönöm, hogy reagáltál. Az biztos, hogy a kérdésre, miszerint magán ember bérelhet-e házat, a válasz egyértelmű igen. Miért ne bérelhetne akármit egy magánszemély? Ahogyan lakást, úgy házat is, más kérdés, hogy ez idehaza kevéssé elterjedt, pedig sok esetben lenne benne ráció. (A pénz kamataiból, amiből felépítesz egy házat, abból bérelhetnéd is, s még a tőkéd is megmaradna...) Tehát biztosan nem kell hozzá két vállalkozás.

A kérdés továbbra is az, hogy egy vállalkozás kell-e hozzá? Ha ingatlan bérbeadási céllal vállalkozóként építek, akkor tényleg megmarad-e az áfa, majd bérbe adhatom-e azt saját magamnak. (Utóbbi egyébként megint csak egy technikai kérdés, mert ha magadnak nem adhatod, akkor bérbe adod a sógorodnak vagy a szomszéd néninek, akik persze nem fizetnek, te befizeted utána a közterheket, amit kell és kész.)

Ha egyszerű lenne, biztosan több referencia lenne rá, tehát vannak benne buktatók. Viszont ha működhet a dolog, akkor jelentős megtakarítási potenciál is, ezért szeretnénk mindenképp a végére járni a szabályszerű megoldási lehetőségeknek.
mute nem elérhető   Válaszol idézettel