Téma: Szocpol 2012
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-10-22, 15:55   #10 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Szocpol 2012

Szóval a lényeg:
Elsősorban: ha jó a kapcsolatod az Önkormányzattal, az sosem baj, de a fent említett nyolc ellenőrzésemhez semmi köze a helyi hatóságnak, azt az építés felügyelet tartja, vagyis a Fővárosi / Megyei Kormányhivatal. Volt már olyan ellenőrzésem is, ahol azt hozták ki eredménynek, hogy az építési engedélyt az adott tervre nem lett volna szabad kiadni!
Technikusként a saját szakterületednek megfelelő munkát elvégezheted. A műszaki vezetés több szempontból kérdéses. A végzettséged függvénye, hogy mennyi gyakorlati időre van szükség a jogosultsághoz. Ha felsőfokú technikusi végzettséged van, akkor a 2 éven túl vagy, és minden rendben. A másik kérdés a 6,60 falköz méret. (Feltételezem, hogy a 2000 m2-t nem haladod meg ) Itt ugyanis szóba sem kerül a teherhordás iránya! Ebből következően a felügyelet azt mondja, hogy egy 3*8 méteres garázshoz már "A" kategória kell.
Ha szerencsés vagy, és mindennek megfelelsz, akkor régen volt egy olyan előírás, hogy kellett egy ideiglenes papírt kérni, most nem tudom mi a hivatalos eljárás ilyen egyedi esetben. Érdemes megkérdezni a névjegyzéket vezető kamarát, vagy az építés felügyeletet. Ha nincs szerencséd akkor alkalmaznod kell műszaki vezetőt.
Az építési naplót mindenképpen vezetni kell, mert bármikor ellenőrizhetik, a bünti induló tétel 150000,- még szabálytalan vezetésre is! Azzal én sem nagyon találkoztam, hogy a helyi műszaki osztály kérte volna a naplót, de mint említettem nem csak ők jöhetnek.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel