Téma: Szocpol 2012
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-10-21, 20:32   #5 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Szocpol 2012

Szia Thomas!
Rátaláltál a támogatások egyik buktatójára - ki akarják fehéríteni az építőipart.
A támogatással kapcsolatos kérdésben sokat nem tudok segíteni, de arra felhívnám figyelmedet, hogy hivatalosan már nem létezik a házilagos kivitelezés, és az is egyre valószínűtlenebb lesz, hogy találj valakit, aki csak aláír. Szerintem azt is el fogjuk érni, hogy olcsóbb lesz valakivel megépíttetni, mint csak aláíratni.
A fórum más részein már többször szóba került, hirtelen csak ezeket találtam, emlékeim szerint több helyen beszéltünk hasonlókról:
http://epitkezes.forum.hu/altalanos-...llenorzes.html
http://epitkezes.forum.hu/epitoipari...szaki+vezet%F5
A lényeg, hogy csak megfelelő képzettségű, és a kivitelezői névjegyzékben szereplő vállalkozó végezhet kivitelezési munkát. Az ellenőrzés pedig egyre sűrűbb. Ismét leírom: húsz év alatt egyetlen építésfelügyeleti (jelenleg a kormányhivatal hatásköre) ellenőrzésem sem volt, idén hétfőn lesz a nyolcadik! Ott ellenőriznek minden jogosultságot, szerződést, igazolást ... Csak idő kérdése, hogy mikor jutunk el odáig, hogy a következő évben a NAV ellenőrzi, hogy az ellenőrzésen rögzített vállalkozó bevallásában szerepel-e az adott munka.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
ThomasCDR (2011-10-22)