Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-08-18, 12:11   #9 (permalink)
sbs
Könyörtelen tereprendező :-)
 
sbs avatarja
 
Csatlakozott: 10-05-03
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
sbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtag
Alapbeállítás re: Fa előtető készítése

1.
A légkamrás , azaz polikarbonát - a legdrágább, közel 3x-os áron van a hullámlemeznél, táblában kapható. Persze a minőség is jobb, csak nálunk is a terasz előtetőnél nem akartunk rá sokat költeni. És akkor még csak a legvékonyabbról beszéltem, amit szintén átvisz a jégeső.
Ez esetben még alu (vagy műanyag) profilokat is kell vegyél az illesztéshez.

2.
A műanyag trapéz a legvíztisztább átlátszó, anyagára a Bauhaus-ban kb. 1.000.- Ft /m2 (2.000 Ft/tábla), nagyon szép, de vékony is és ezért sajnos a cseresznye nagyságú jég át is vitte nálunk, és ott lyukadt, ahol a trapéz alsó részénél ferdén becsapoódtak a jégeső szemek és "nem volt hová pattanniuk" tovább. Ez elég jól látható, azaz sehol máshol nem lyukasztotta át, elég rugalmasnak tűnik, viszont könnyen törik is! Ezért óvatosan kezelendő, felrakáskor vigyázni kell a sarkokra.
Ez esetben rögzítő csavarok kellenek csak spéci alátéttel
A mennyiség számításánál vigyázz, 90cm széles táblában kapható az anyag, de átfedéssel kell rakni, igy egy táblánál 80 cm-el többre ne számolj!

3.
A hullám tetőlemez üvegszálas erősítésű és jól birja a jeget, az ára hasonló a trapézhoz, a legtöbb helyen tekercsben kapható (Obi, Baumax). Sárga, zöld színekben van csak, ezért nem választottuk (a víztiszta verzió nem tekercsben, hanem lapokban elérhető, valamelyik bitumen hullámtető kiegészítőjeként - bevilágitó elemnek árulják - de ennek az ára többszöröse volt ezért vetettük el.) Ehhez is rögzítő csavarok kellenek még pluszban.
Mivel tekercsben van, itt nem kell sok átfedéssel számolni, tehát még gazdaságos is.

Végül is ahogy irtam mi a másodikat választottuk mert nagyon szép. Fotók itt: Fa előtető | Családi ház építés

Mégvalami:
- a legfényáteresztőbb a (a fentieket figyelembe véve) trapéz (bár nem a forma dönt hanem a tipus)
- a trapéz felrakása gyerekjáték, feltéve hogy jó a léckiosztás alatta (a többivel nem volt dolgom)
__________________
Az építkezés egy nagy kaland!
Olasz kémények képgalériája 2012: www.kemenyek.info
sbs nem elérhető   Válaszol idézettel