Téma: Gipsz vakolat
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-04-03, 11:56   #5 (permalink)
BPéter
Új tag
 
Csatlakozott: 11-04-03
Hely: Gyula
Összes hozzászólás: 3
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
BPéter Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Gipsz vakolat

Sziasztok!
A vályogfalra én is vályogvakolatot javasolnék. Létezik már készen kapható változata, de ha kedves és időd engedi saját magad is elkészítheted. Ebben a témában rendkívül sok információt találsz egy másik fórumon, vályogház igen, vagy nem? topicban.
Alapvetően elmondható, hogy amennyire lehet ne alkalmazz olyan anyagokat, amelyek a falazatot lezárják, és nemvárt folyamatot indítanak el. Vagyis használj természetes anyagokat, úgymint: mészvakolat, mészfesték, vályogvakolat/tapasztás, nád, fa stb... és kerüld a műanyagokat!!! Nagyon nem mindegy hogyan alakítod ki otthonodat, ahol időd jelentős részét eltöltöd, és hogy otthonodban mennyi károsanyag vesz körül. Otthonainkat egészségesen kialakítani sokszor nem is olyan nagy kiadás, mint ahogyan azt sokan gondolnák, inkább csak több gondosság és utánnajárás.
Nem is gondolnánk, hogy mennyi káros hatás éri szervezetünket, otthonainkban, mert erre legtöbbször egyik szakember sem hívja fel a figyelmünket.
Lehet vályogból, modern mai igényeknek megfelelő és azon túlmutató házat is építeni -akár passzívházat is-, de ott a felhasznált anyagok miatt 10-20%-kal drágább, mint egy hagyományos ház.

Üdv: Petya
BPéter nem elérhető   Válaszol idézettel