Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-02-14, 18:06   #10 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Domb, domboldalra, vagy hegybe építés

Érdekes, hogy én is a napokban gondolkodtam el azon, hogy egy meredek telek esetében hogy számolják a hivatalos területet. Ennek a hivatalos módját inkább a geodéták tudnák megmondani.
Nem biztos, hogy pontosan értem, amit a biztonsággal kapcsolatban kérdezel, de ha a ház mögött van egy 45°-os rézsű, az a talaj minőségétől függően még teljesen biztonságos is lehet. Ha itt az építkezés során készült valamilyen terep alakítás, akkor meg kell nézni az engedélyezési tervet, mert a terepfelszín 1 méternél nagyobb megváltoztatása, vagy az ilyen méretű támfal építése bejelentés, illetve engedély köteles.
Viszont ha ez a rézsü ilyen meredeken lejt az épület felé, akkor meg kell nézni a felszíni, illetve a felszín alatti vizek kezelését is.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel