Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-01-07, 15:49   #15 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Átalakítandó épületek vásárlása

Én a költségek előzetes félmérését tartom az egyik sarkalatos kérdésnek. Igaz, hogy ez az építőiparban nem egyszerű, én is legfeljebb nagyságrendekről szoktam beszélni, mivel vállalkozó kivitelezéssel nem foglalkozom. Viszont arra igyekszem felhívni a figyelmet, hogy az adott átalakításnál milyen rejtett többlet költségek jelentkezhetnek, mindig hangsúlyozva ezek bizonytalan jellegét.
Általában a kisebb pénzű építtetők választják a meglévő épület átalakítását, ami legtöbbször a kezdéskor valamilyen mértékben lakható, sőt nem ritka a bennlakásos építkezés, amikor csak korlátozott időre tudnak kiköltözni. Ha kivitelezés közben derül ki, hogy szükség lenne még egy-két millióra, akkor a kezdeti lakható állapotot már megszüntették, a véglegeset pedig pénz hiányában nem tudják elérni. Szóval ott állnak egy nem lakható épületben, amibe egy vagyont beleöltek, ez az igazi rémálom.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
szalka82 (2012-06-19)