Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-01-05, 15:58   #4 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Műszaki ellenőrt keresek

Hahó hyper!
Te mindig olyan jól bele tudsz tenyerelni az élvezetekbe!
Hogy a kiábrándítással kezdjem, a hivatalnak esze ágában se lesz küldeni valakit, aki leellenőrzi, hogy minden jól folyik. Illetőleg, ha mégis küld, az kétféle dolgot mondhat:
a; minden rendben
b; a büntetés összege ...
Próbáljuk elkerülni a b; pont életbe lépését, ezért nézzük a hivatalos oldalt:
Építőipari tevékenységet csak olyan vállalkozó végezhet, akinek ez a tevékenység jegyzékében szerepel, és regisztrálva van a MKIK által vezetett építőipari kivitelezői névjegyzékben. A kivitelezőnek kell rendelkeznie az épület nagyságának megfelelő jogosultságú felelős műszaki vezetővel. A műszaki vezető felel az épület terveknek, és műszak előírásoknak megfelelő kivitelezéséért.
Műszaki ellenőr alkalmazása néhány kivétellel nem kötelező (pl: állami támogatás felhasználása esetén kötelező) A műszaki ellenőr feladata, hogy védi az építtető érdekeit a kivitelezővel szemben. A rendeletek részletesen szabályozzák a műszaki ellenőri tevékenységet, de ahol nem kötelező az alkalmazása, ott meg lehet állapodni eltérő feltételekben, és ennek megfelelően a díjazás, és az elszámolás módja is sokféle lehet.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
sbs (2011-01-06)