Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-01-02, 07:38   #2 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Porotherm, Porotherm Profi, Porotherm HS

Én egy kicsit átfogalmaznám a megközelítést:

Hagyományos Porotherm tégla
Ez az eredeti rendszer, még az állófugákban is habarccsal kellett falazni. Manapság már nem jellemző, a Wienerberger katalógusban csak a speciális falazó elemekhez (pincetégla, hanggátló) írják ezt a technológiát.

Nútféderes tégla (N+F)
Az első fejlesztési lépés, az állófugák habarcs nélkül készülnek, az egymás mellett álló téglák nútféderes kapcsolattal csatlakoznak egymáshoz.

HS tégla
A következő fejlesztési lépcső. A nútféderes technológia mellett az elemek belső sejtszerkezetét átalakították, ami kisebb hőátbocsájtást eredményez

Profi tégla
Az H+F, és a HS rendszerekhez is létezik profi változat. Ezeket az elemeket égetés után síkracsiszolt felülettel árulják, milliméteres pontossággal. Kevesebb habarcsigény, gyorsabb falazás, kisebb hőátbocsájtás.

Dryfix rendszer
A Profi rendszer továbbfejlesztése, habarcs helyett ragasztó habot használ, ezáltal a falazás időnormája a profihoz képest 30%-kal csökken.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
sbs (2011-01-02)