Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-12-12, 12:57   #1 (permalink)
sbs
Könyörtelen tereprendező :-)
 
sbs avatarja
 
Csatlakozott: 10-05-03
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
sbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtag
Alapbeállítás Régi ház fafödém és tetőszerkezet hibái

Sokan nem építkeznek, hanem már egy használt épületetvásárolnak meg. Több helyen is említettük, mennyi buktatója van egy ilyen vásárlásnak, és őszintén szólva bármilyen szimpatikus is az eladó, ne ebből induljunk ki és vizsgáljunk át mindent személyesen. Már csak azért is, mert akár az eladónak sincs tudomása rejtett hibákról a legnagyobb jóindulat mellett sem.

Természetesen ne feledjük, hogy MI vásásrlók nem vagyunk és nem is lehetünk szakértői minden területnek, igy a faanyagok vizsgálatának sem, igy természetesen a javaslat ilyenkor mindíg, egy szakember véleményét kikérni.

Tudjuk azt is, hogy a probléma ez esetben ott jelentkezik, hogy nem biztos, hogy az adott épületet vennénk, meg, sőt lehet, hogy a szakértő véleménye alapján biztos nem, igy lehet 2-3 házat is át kell nézetni, ami ugye nem ingyen van..... viszont a végén biztos hogy megéri, hiszen azt hiszem nem kell ecsetelnem, hogy egy tetőszerkezeti javítás, ami 4-5 év múlva lesz időszerű a helyetelen, hibás, gombás faanyag miatt nagyságrandekkel nagyobb költség, és kellemetlenség.

A témát Zsuzsa vetette fel, igy ezúton is megkérjük őt avasson be minket azokba az alap-rejtelmekbe amik ilyenkor előfordulhatnak, a megvétel előtti épület faszerkezeteiben.
__________________
Az építkezés egy nagy kaland!
Olasz kémények képgalériája 2012: www.kemenyek.info
sbs nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
hyper (2010-12-18)