Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-12-04, 15:57   #1 (permalink)
sbs
Könyörtelen tereprendező :-)
 
sbs avatarja
 
Csatlakozott: 10-05-03
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
sbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtagsbs Rendkívül híres fórumtag
Kérdés Kondenzációs kazán

Most már több topicban is felmerült a kondenzációs kazán. Járjuk kicsitt jobban körül ezt a témát!

A hagyományos égéssel működő kazánoknál a vízgőz, vagyis a benne lévő rejtett hő a termelődött füstgázzal együtt távozik a kéményen keresztül. A kondenzációs technológia elsődleges célja az, hogy a füstgázzal távozó rejtett hő mennyiségét drasztikus módon lecsökkentse, azaz a fűtőanyagban rejlő energiát a maximális mértékben hasznosítsa olyan magas hatásfokkal, amelyet a hagyományos típusú gázüzemű kazánokkal lehetetlen elérni.

A kondenzációs kazán nagy felületű, tagolt hőcserélő felülete lehetővé teszi, hogy a távozó hő annyira lehűljön már a kazán belsejében, hogy ott le is tudjon csapódni. Márpedig ha a vízgőz nem a kéményben, hanem a kazánban csapódik le, a benne rejlő hőenergia visszaforgatható a fűtési rendszerbe. Ezzel nem csak a fűtőanyagból hasznosítható energiát növeltük meg 15-20%-kal, hanem jelentősen csökkentettük a kéményen távozó káros anyagokat is.



Néhány márka a kodenzációs kazánok közül: Buderus, Wolf, Veissmann, Termomax
__________________
Az építkezés egy nagy kaland!
Olasz kémények képgalériája 2012: www.kemenyek.info
sbs nem elérhető   Válaszol idézettel