Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-11-08, 08:20   #3 (permalink)
TMónika
Tag
 
Csatlakozott: 10-10-28
Hely: Leányvár (Komárom-Esztergom megye)
Összes hozzászólás: 37
Kiosztott köszönetek: 3
Begyũjtött 8 köszönetet 7 hozzászólással
TMónika Megindult a hírnév útjánTMónika Megindult a hírnév útjánTMónika Megindult a hírnév útján
Alapbeállítás re: Terranova vakolat a házon

Sziasztok!

Csatlakozva az előttem szólóhoz, manapság valóban a vékonyvakolatokat használják a leggyakrabban. Ezeken belül több típus létezik, amiket megpróbálok az alábbiakban kifejteni, remélem így tudok egy kis segítséget nyújtani az építkezőknek/felújítóknak abban, hogy milyen vakolatot válasszanak:
(Terranova termékek ettől az évtől már Weber márkanév alatt futnak (sajnos).

Rétegrend: Mint a Weber Kalauz is mutatja, a felépítés több féle módon is lehetséges:
de a legtöbbet használt:
1., A hagyományos szürke alapvakolat (KPS 141G) kerül fel első rétegben. Ha simított a felület, akkor le lehet kenni közvetlenül a vékonyvakolat alapozóval (G700), ezek után vagy 302F nemesvakolatot lehet rá felhordani, vagy a vödrös vékonyvakolatok valamelyik típusát:
A vékonyvakolatoknak 4 típusa létezik, a különböző hőszigetelő rendszerekhez igazodva:
Weber.pas 15 (finomszemcsés), vagy weber.pas classic,, amelyből 2 fajta struktúra népszerű: finomszemcsés, vagy gördülőszemcsés (fekete színű maga a gördülőszemcse).
Ezeket a vékonyvakolatokat elsősorban a polisztirol lapos hőszigetelő rendszerhez ajánljuk, mert a polisztirol lap már önmagában sem páraáteresztő. A silicate és a silicon vakolatot abban az esetben ajánljuk, ha az épület forgalmas/poros út mellett fekszik, mert szennytaszító tulajdonsággal rendelkeznek.


A legoptimálisabb megoldás felületképzés és páraáteresztés szempontjából a silicate vakolat, amely páraáteresztő képességgel rendelkezik, így az ásványgyapot lapos, és clima lapos hőszigetelő rendszerekhez kiváló.
Ebből 3 féle struktúra létezik: finomszemcsés (R910), gördülőszemcsés (R510) (ennél már színezve van maga a gördülőszemcse), és a középszemcsés (R410), ami kapart hatást eredményez.

Silicon vakolat hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, hagyományos 1,5 mm-es (R920) vagy gördülőszemcsés (R420) változatban. A Clima lapos rendszerhez ezt javasolják elsősorban.

Terralitot (8601) (hőszigetelő alapvakolatot) nem lehet önmagában felhordani, szükség van még hozzá a simítóvakolatra, és erre kerül rá a fentiekhez hasonlóan a többi réteg.

Ezeket a vakolatokat színskálával együtt megtaláljátok a honlapon: Vékonyvakolatok | Terranova vakolat
Ha bármivel kapcsolatban kérdéseitek merülnek fel szívesen válaszolok itt a fórumon, vagy munkatársaim is adnak szakmai tanácsot a 06-33-509-985-ös telefonszámon, illetve személyesen az építőanyag-kereskedelemben ( Leányvár, Bécsi út 7, /Esztergomtól 5km/)
TMónika nem elérhető   Válaszol idézettel