Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2022-02-24, 07:29   #195 (permalink)
btamas
Új tag
 
Csatlakozott: 21-10-11
Összes hozzászólás: 5
Kiosztott köszönetek: 1
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
btamas Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Födémszigetelés utólag

Adott egy fafödém. Ennek rétegrendje fentről lefelé a tervrajz szerint a következő: salakborítás -> hézagos deszkaborítás -> 15 cm polisztirol hab -> fólia -> alsó deszkaborítás -> nádazott vakolat (stukatúr??).
Ez a valóságban úgy néz ki, hogy a felső salakborítás kb. a teljes felület 30 %-án található, valamint a hézagos deszkaborítás között bevilágítva a polisztirol hab szigetelés nem látható, úgy tűnik, ezt anyagi vagy kényelmi okokból kihagyták a rétegrendből.
Jelenleg a lecserélt és megnövelt radiátorszám miatt a rendszer elég jól felfűti a lakást, ez azonban az éjszaka folyamán elég gyorsan lehűl, akár 17-18 fokra. Ezenkívül nyáron a nagy melegekben nagyon gyorsan felmelegszik a lakás 26-27 fokra, a hidegfrontok következtében gyorsan lehűl 22-23 fokra. Azt gondolom, ez a födémszigetelés hiányának köszönhető.
Szeretném szigetelni, ezzel kapcsolatban csak az alábbi aggályom van. A jelenlegi páratartalom 35-50 % között mozog minden helységben, ez elég száraznak tűnik, attól félek, hogy ha felrakom a födémre (párazáró és páraáteresztő fólia nélkül) a 2x10 cm kőzetgyapot szigetelést, akkor veszélyes mértékben növekedni fog a páratartalom a lakásban és nem szeretnék a penésszel szembesülni. Igaz, nem csak a lakásban, de a födémben sem.
A ház 5 cm vastag Nikecellel szigetelt, tetőn BRAMAC tetőcserép, mindenféle szigetelés nélkül.
Mennyire reális ez a félelem??? Mi a véleményetek??
btamas nem elérhető   Válaszol idézettel