Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2021-12-08, 07:03   #193 (permalink)
Lallr79
Új tag
 
Csatlakozott: 21-01-25
Összes hozzászólás: 19
Kiosztott köszönetek: 13
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Lallr79 Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Födémszigetelés utólag

Kedves István! Köszönöm a gyors választ. Tudom, hogy ez a mennyezeti dekorlap sem teljes értékű megoldás a párazárásra, de ha megoldja, hogy a pára nagy részét nem engedi fel, akkor szerinted a padlástérrel kapcsolatban megnyugodhatok abban a tekintetben, hogy ha nem teszek párazáró fóliát az egyébként felül átszellőző hidrofóbizált tulajdonságú 22 cm vastag kőzetgyapot szigetelésre, akkor sem lesz gond? (gond alatt azt értem, hogy mondjuk idővel a kőzetgyapotban lecsapódó pára károsítja a szigetelő anyagot, netán a födémet).
Viszont jól gondolom azt, hogy ha a pára nagy része a mennyezeten nem fog tudni távozni, akkor megnő a penészesedés esélye a lakótérben (esetleges hőhidaknál), vagyis a szellőztetésre jobban figyelni kell? Ezzel kapcsolatban megoldást jelent (persze a napi 1-2 szellőztetés mellett), ha a műanyag nyílászárókra résszellőztető kerül? A homlokzat még nincs szigetelve, de arra is kőzetgyapotot szeretnék majd (így a pára arra is tud majd távozni a szigetelést követően is).
A nedvességmérővel kapcsolatban leírtakat értem, és gondoltam én is hogy így van. Csak mivel minden anyagtípusra állítva épp kb. a száraz/nedves határértéket jelezte ki, nem pedig nullát, ezért gondoltam, hogy valami nedvesség biztos van benne...
Az EPS dekornál a falak felől esetleg valami sarok elem, ami kicsit rátakar a falra javítja a falak mentén a párazárást?

Utoljára módosítva: Lallr79 által : 2021-12-08 07:15
Lallr79 nem elérhető   Válaszol idézettel