Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2021-09-17, 19:07   #17 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Kerti pavilon, pergola építése

Kedves Laky!


A végén kezdve: bár a rendelet a kivételeknél a "nem emberi tartózkodásra ..." kifejezést használja, a fogalommeghatározásoknál szerepel a huzamos tartózkodás, és a tömegtartózkodás meghatározása, az emberi tartózkodás nincs definiálva. A tapasztalatom azt mutatja, hogy a kerti pavilon nem tekintjük emberi tartózkodásra szolgáló építménynek, így a mérethatárok alatt nem kell hozzá engedélyt kérni.

Az oldalkerti kérdés nem csak a tűztávolságról szól, az építési szabályzatok ettől függetlenül is meghatározzák az ezzel kapcsolatos lehetőségeket. Bár az erre vonatkozó szabályozást most, a nyáron lazították, az oldalkerti távolságba még épületrész is csak korlátozottan, megfelelő feltételek mellett nyúlhat be, épület ott nem állhat.

Az oldalkertre vonatkozó szabályokat az OTÉK 35.§ tartalmazza
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel