Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-09-20, 21:03   #3 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Csempére tapétát !

Szerintem elhangzott a két kulcsszó: "megérdesítem" , és "hozd síkba"
Nem szakmám, de érzésem szerint a fali csempe mázas bevonata hasonló a zománcos edényekhez, és az ilyesmi bennem a savállóhoz közeli anyagot sejtet. Szóval el tudom képzelni, hogy az egész környéket feloldod, a fugákat kimaratod, mire a csempén valamit meglátsz. Nagyobb esélyt adok valami spéci ragasztónak, ami megtapad minden felületen. A síkba hozás pedig azért kérdéses, mert a csempe elég karakteres hálózat, amin amíg magában van, tized milliméteres eltérések nem feltűnőek, viszont ha egységes felülettel bevonod, akkor egy ilyen eltérés messziről ordít. A kiegyenlítéshez viszont olyan anyagot kellene alkalmazni, ami kötés közben nem szikkad, mert akkor a vastagabb rétegeknél ismét kialakul a különbség, és több réteget kell felhordani.
Nem mondom, hogy lehetetlen, mert nem értek hozzá, de mindenképpen érdekel, hogy sikerül-e valami normális eredmény kihozni belőle.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel