Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2021-07-07, 06:06   #28 (permalink)
Loggi
Bölcs
 
Csatlakozott: 13-03-06
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
Loggi Van már jó hozzászólása
Figyelem! re: Talpon álló erdő ára 2018.

Idézet:
Loggi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Még meg sem kezdődött a kitermelés,de már látta a kiemelt státuszú szakirányító az erdőt, helyszínelt a favágóval, minden előzetes bejelentés nélkül, tehát nem volt ismeretlen ezek után a szakirányítási feladat számára egyáltalán. Az teljesen véletlen volt, hogy én a közelben tartózkodtam, és végül találkoztunk is.Meg volt elégedve a 21 éves fákkal, még a telepítés részleteiről is érdeklődött, és a csemeték származása is érdekelte!Ekkor még az óriási vételár eltérésről semmit nem nyilatkozott, hallgatott.Később elszolta magát egy alkalommal, hogy eladtam a földet is a fa árában!Erre a földmérőnél került sor, mert az erdőterület nagysága sem stimmelt a földhivatali nyilvántartással, tehát erről is tudott, és később írásban lett értesítve az eltérés okáról, és arról, hogy a különbözet sosem volt erdő terület. A megkért vágási engedély része volt a részletes erdő térkép is, mégis túlvágásba, engedély nélküli favágásba keveredett a favágó! Nem látta a fától az erdő szélét, eltévedt!
A termelés jelentés szerint annyi fát vágtak ki, akkora hozama volt az erdőnek, hogy az meghaladta a 1/3-al a szakértő által meghatározott értéket is. Ritkításkor nem volt ilyen jó a hozama ennek az erdőnek?
Érdekes történet?Ez lenne az együttműködés a favágó, szakirányító, és az erdőgazda között?
Tisztelt Erdőmérnök Úr!
T. Erdészeti Szakirányító!

Ez úton tájékoztatom, hogy az Ön által készített fa adásvételi szerződés
" szakmaiatlan, és etikátlan is az Agrár tárca szakvéleménye alapján, mivel a kitermelendő fát nem területre mérik!Mint szakembernek ezt tudnia kellene, és a szerződés megírásakor is tudnia kellett volna!
A tárca arról is értesít, hogy az ügy olyan mértékben szakmaiatlan, hogy a tevékenysége felfüggesztésével, akár eltiltással is járhat véglegesen!
Az itt irottak alapján kérem kontrolálja tevékenységét, és az okozott kár megtérítéséről haladéktalanul intézkedjen!
Loggi nem elérhető   Válaszol idézettel