Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2021-06-23, 18:37   #16 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Lábazat nedvesedése, sókiülés

A deszka zsaluzat miatti pár milliméteres kiugrások elméletben átkenhetőek, de ideális pontok ahhoz, hogy a kenés elvékonyodjon, és megszakadjon, egyébként maga a kenés rontani tényleg nem ront.

Nem tudok róla, hogy régen vízszigetelték volna a terepszint alatti helyiségeket (bár részleteiben nem foglalkoztam a kérdéssel). Olyan helyen csináltak csak pincét, ahol nem kapott komolyabb nedvességet, illetve tudomásul vették a fal nedvesedését. A különálló borospincék például azért nem áztak be, mert bányászati módszerekkel készültek, és akkora vastagságú érintetlen termett talaj volt felettük, amin nem jutott át nedvesség.

A meglévő épületek kisebb hibáinál is az a probléma, hogy van egy jelenlegi állapot, ami ha nem is érintetlen, de az évtizedek alatt beállt helyzet, és ennek megbolygatása. Nem elsősorban az XPS lemez felülete vezeti le a nedvességet, hanem az egész megbolygatott környezet, és ezért szoktam javasolni a lehető legjobb védelem kialakítását.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
Lallr79 (2021-06-24)