Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2020-12-01, 10:46   #1 (permalink)
Starlight
Új tag
 
Csatlakozott: 17-02-02
Összes hozzászólás: 28
Kiosztott köszönetek: 6
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Starlight Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás Födém szigetelés bővítése

Üdv

Adott egy téglalap alakú ház, fa födémgerendákkal:



A gerendák közt üveggyapot szigetelés, alatta párazáró fólia és gipszkarton, felette OSB a járhatóság miatt, mert a padlás tárolóhelyiségnek van használva.
Sajnos csak 10 centi gyapot van a gerendák közt, úgyhogy ezt bővíteni szeretném, viszont nem tudom csak úgy legurítani a tekercseket, mert továbbra is járható padlást szeretnék, ehhez viszont meg kell magasítanom a födémgerendákat, hogy bele tudjak rakni +10 centi gyapotot, és újra rá az OSB lapokat(ezt lebontom az előző helyéről és ide újra
felhasználom)
Szóval ehhez meg kell magasítanom minimum 12 centivel a födémgerendákat(azért nem 10, hogy legyen valami légrés a gyapot és OSB között az átszellőzéshez)

Tegyek 12 centis pallókat merőlegesen a födémgerendákra rászögelve, vagy épp ellenkezőleg rá a gerendákra, végig hosszában? Nem lenne baj ha erősítené, merevíteni is a födémet, de legalább ne terhelje mert
elég vékonyak a födémgerendák. (15x7,5 cm, igaz csak 4,4m fesztávon)



Támadt még egy olyan ötletem is, hogy nem is gerendáznám be újra, csak tennék monduk 12centi magas gerendából vágott darabokat tartóbaknak a födémgerendákra olyan 40-50 centinként, gyapotot legurítani közé, és erre rá az OSB-ket, szerintem simán stabil lenne így is mivel 22mm-es az OSB,annyira nem hajlik. Ez így milyen ötlet szerintetetek?



Ti hogy oldanátok meg ezt a szigetelés bővítést? Szivesen várok minden ötletet!
Starlight nem elérhető   Válaszol idézettel