Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2020-09-03, 10:00   #1 (permalink)
Starlight
Új tag
 
Csatlakozott: 17-02-02
Összes hozzászólás: 26
Kiosztott köszönetek: 6
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Starlight Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás Lapostető faszerkezetre

Üdv

Egy 5,8 % -os lejtésú, 1,5x5m-es (a rövidebb oldala lejt) területre szeretnék egy bitumenes lemezzel borított lapostetőt csinálni. Ez így nem lenne bonyolult feladat, viszont nem betonról van szó, hanem fa födémgerendék vannak kb 80 centinként, és erre kellene valami, amira aztán mehetne a bitumenes szigetelés.


OSB-t nem igazán szeretnék, inkább valamilyen deszkából szeretnék aljzatot csinálni,olyan vastagságban ami nem hajlik be ha néha mászkálnak rajta.(Tudom, hogy nem járkálásra való a bitumenlemezes tető, de majd teszek rá beton járólapot vagy akármit, hogy járható legyen) Kérdésem, hogy mennyire esélyes, hogy vetemedni fognak , és milyen fajtát lenne érdemes használni erre a célra?

Ezekre gondoltam:

-Borovi hajópadló két rétegben,egy réteg a födémgerendákra hosszában az 5m -es hosszú oldalra aztán a második réteg erre merőlegesen, és így menne rá a bitumes vízszigetelés.

vagy

-Jó minőségű, szárított lucfenyőból deszkákból szintén két rétegben, ugyan úgy mint az előzőben

vagy

-Legalulra tegyek 5x10-es pallókat a födémgerendákra és erre merőlegesen meg hajópadló.Melyiket megoldás lenne a legtartósabb szerintetek? Mennyire fog a elvetemedni az évek alatt? Vagy hagyjam ezeket mert úgyis vetemedni fog minden, és tegyek 2x25mm-es OSB-t? Bármilyen más tanácsot is meghallgatok Köszönöm a válaszokat előre is.
Starlight nem elérhető   Válaszol idézettel