Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2020-07-04, 02:16   #50 (permalink)
Loggi
Bölcs
 
Csatlakozott: 13-03-06
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
Loggi Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Rezsicsökkentés 2014.

Várjuk a következő távleolvasás eredményét, és az eddigi tapasztalatokat az újonnan felszerelt vízórák mérése alapján.Közel félév eredménye kerül kiértékelésre, és a távleolvasás gazdaságossága, és értelme? A közös képviselőnek, kezelőnek biztos nagyon jó, és hasznos, mert megszabadul ettől az ismétlődő, állandó munkától, feladattól. Ezért el is követett mindent a megvalósításáért!Valóban nem egyszerű feladat leolvasni a főmérőt az aknában, de a mellékmérők adatait sem könnyű begyűjteni, összesíteni, diktálni, és folyamatosan nyilvántartani sem.
Kezd megvilágosodni a korábban említett 13 % különbözet a főmérő, és mellékmérők között!Az egyik ok a mellékmérés pontatlansága, vagy az újak érzékenyebb volta lehet.
Gyári adat szerint 1/3-al érzékenyebbek az új órák! Ezt nem akarom itt részletezni, gondoljon mindenki azt amit akar.Sok összetevője van, lehet.
Van egy másik ok a különbözet mértékére jelen esetben! Mégpedig a csőtörés után átlagszámítással állapították meg az elfolyt, és felhasznált víz mennyiségének különbözetét! Az átlagszámításba azért némi hiba csúszott, mivel az átlag fogyasztás nagyobbra sikeredett, mint a korábbi, és a következő időszak tényleges fogyasztása volt a valóságban. Jelenleg ennek a vizsgálata van folyamatban, hiszen minden liter víz mérve volt a főmérőn, és a mellékmérők is hitelesek voltak. Közös vízfogyasztás nem volt ebben az időszakban, ellenben NEM lett minden mellékmérő leolvasva a csőtörés után, év végén!
Így a következő évre is át lett víve becsült mennyiség, ami később a 2019. évben jelentkezett fogyasztáskülönbözetnek. A beszámoló közgyűlés még napirendre tűzi az ügyet feltehetően. Én ezen leszek az biztos!A volt közös képviselet egyszer sem olvasott-diktált mérőállást, ez most derült ki a vízmű adatai közül, mégis eltudott számolni beszámolókor? Érdekes?
Lapátra került a képviselet!
Loggi nem elérhető   Válaszol idézettel