Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2020-05-12, 07:57   #49 (permalink)
Loggi
Bölcs
 
Csatlakozott: 13-03-06
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
Loggi Van már jó hozzászólása
Kérdés re: Rezsicsökkentés 2014.

Idézet:
Loggi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Most nullázódott az újonan felszerelt, de először fordítva felszerelt víz mellékmérő távleolvasásos órám! Az oda-vissza számlálás szerinti eddigi fogyasztásom február 01-től összesen 4,56 m3, a korábbi 15 éves korlátlan hiteles mellékmérőm szerint 7-8 m3 volt a fogyasztásunk 2 havonta. Sok értelme volt az új távleolvasásos mérő felszerelésének, ugye?
Csak erre szerettem volna felhívni az olvasó figyelmét!
Hogy a főmérő- mellékmérők különbözete mennyi lesz így, ezzel a módszerrel , még NEM lehet tudni! 3-5 %-ot remélnek egyesek, és fél évi adatot gyűjtenek.Várjuk meg az eredményt, de én már keresném az 5% feletti eltérés okát is!Ezt javasolja a mérő óra gyártója is!
Ki fogja keresni, és ki fogja megtalálni?
Megjött az első számla a távleolvasásos mérő csere alkalmazásával!A főmérő, és a mellékmérők közötti különbség 5% körüli +/- ra csökkent ugyan, de a két havi 27 m3 viszont 30 m3 emelkedett, közel 10 %-al lakásonként. Ez az első tapasztalat, hosszabb időszak után mondható igazán eredmény! Az előző egy év díjkülönbözete 13% eltérést mutatott, aminek az oka egyenlőre ismeretlen, de lehet, hogy nem is lesz kideríthető sosem!A saját fogyasztásom a 15 éves mérő lecserélése után sem változott semmit!
Loggi nem elérhető   Válaszol idézettel