Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2020-03-11, 19:56   #33 (permalink)
Loggi
Bölcs
 
Csatlakozott: 13-03-06
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
Loggi Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Járda a ház körül

Idézet:
Loggi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Füstbe ment az ÍGÉRET! Addig méregették a fellépőt a "szakemberek", hogy megfelelőnek találták azt, és nem kívánnak semmit javítani a balesetveszélyes megállon! Ezt le is írták levélben. "Minden engedély rendben találtatott!"Erről van papírjuk.( Le van papírozva a dolog!)
Ellenben van egy ököl szabály a lépcsőkkel kapcsolatban!(Jelen esetben a járdasziget fellépője a kritikus pont.Ezek szerint a 2-szeres lépcsőfokmagasság, és a belépő szélessége akkor megfelelő, ha 60-64 cm az összegük. A fokmagasság 17 cmX2=34 cm.Ellenben a belépő 20 cm-rel visszá bb (hátrább esik) a járdaszegély magas ferde alapozási felkenése miatt.Ez a 20 cm a képlet szerinti 60-64 cm-et 80-84 cm nagyra növeli. E miatt történt a baleset! Nem véletlen, hogy a VIGYÁZZ felkiáltásom elhangzott!!!Kérdés, hogy a bíró megérti-e majd ezt a problémát, vagy szakértőt kell felkérni ?
Kártérítési per nem lett végül, az ügyvéd két irányba dolgozott!Illetve a szembe forgalmat is képviselte!
A megálló mögötti új ház építése, és a kialakított kocsi bejáró lejtős, (lankás) ügyes kialakításával a küszöb fellépő megszűnt teljes egészében a peronra közlekedve.Nem kell az úttesten közlekednie a gyalogosoknak ezután!Hát ez nagyszerű!,Ugye?
Sajnos a peron másik végén még nincs megoldva a balesetmentes közlekedés, egy nagy teknő alap tátong 3m hosszban, csak remélni lehet, hogy a balesetmente gyalogos közlekedést fogja szolgálni később? Kivárjuk!
Loggi nem elérhető   Válaszol idézettel