Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-09-13, 10:11   #2 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Nyílászáró kiárusítások

Tényleg minőségi ajtóknak néznek ki.
Viszont az oldalt végig görgetve feltűnik a nyílászáró piac egyik anomáliája. Az ajtók méretezésénél rendesen keveredik a magyar és a DIN szabvány. Az első két ajtónál láthatóan a DIN méretet adja meg, ami az ajtó nyílás, vagy lapméret. Az utolsónál megadja az MSZ, és zárójelben a DIN méretet is.
Az építtetők szempontjából ez azért fontos, mert így a válaszfalazás előtt el kell dönteni, hogy MSZ szerinti, vagy DIN szerinti ajtókat akar, és DIN szabvány esetén ki kell választani a konkrét gyártmányt, hogy a kőműves tudja a kihagyandó fal nyílásméretet. Az ajtólap méretéből nem egyértelműen következik a falnyílás mérete, mert különböző vastagságú tokszerkezetek léteznek! Ha a falban rossz a nyílásméret, akkor az utólag beállított ajtókörül elég ronda gányolások következnek, aminek nem lesz jó vége. Az MSZ esetében ez nem probléma, mert abból egyértelműen következik a falnyílás mérete.
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel