Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2020-02-14, 20:01   #10 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.136
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 774 köszönetet 718 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Betonkészités szakszerüen .

Sajnos eszembe jutott még egy vetülete a kérdésnek, ami egy nagyobb problémát is behozhat a megoldás keresésébe, de ehhez egy kicsit a kivitelezés részleteit is ismerni kell. Amikor elkezdik falazni a teherhordó falakat és elérik a megfelelő magasságot, kijelölik a "métervonalat" (ómagyarul ezt nevezik vóglisznak). Ez a végleges padlóburkolat szintje feletti 1,0 méteres magasságot jelöli. Ennek azért van jelentősége, mert a szerkezeti födémben még lehetnek egyenetlenségek (1-2 cm eltérés még teljesen normálisnak tekinthető, de több is előfordul), a padlóban, a szerelvények elhelyezésében, vagy a nyílások kialakításában ez már nem megfelelő. Ezeknek a munkáknak a túlnyomó többségét még akkor kell elvégezni, amikor sem padlóburkolat, sem aljzatbeton nincs, így a métervonalhoz lehet mérni a helyzetüket.

És ebből következik a nagy kérdés. Amennyiben az aljzatbetont a métervonalhoz igazították, akkor elképzelhető, hogy nincs hely vastagabbnak, mert a 6 cm aljzatbeton mellett esetleg nem fér el a burkolat vastagsága a teraszajtó, vagy a belső ajtók lapja alatt.
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
Titi (2020-02-16)