Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2020-02-08, 02:28   #39 (permalink)
Loggi
Bölcs
 
Csatlakozott: 13-03-06
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
Loggi Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Rezsicsökkentés 2014.

A vízórák 8 évenkénti cseréje nem mondható rezsicsökkentésnek a társas házakban!
Vannak társasházak, amelyek békésen megoldották az almérősítést a vízművek nélkül, és élnek boldogan, egymás mellett, eltudnak számolni a vízzel évek óta,minden probléma nélkül!
16 éve épült a 70 lakásos társasház a IX. kerületben, és az órák még eredetiek mind a hideg, mind a meleg csőrendszerben.Havonta olvassa a közösképviselet, igaz a zárt közlekedési folyosón vannak elhelyezve, könnyen leolvasható helyen, egy toló ajtós szekrényben, a hőmennyiség mérővel együtt.Okos tervezésre utal ez a megoldás!

Sajnos én nem ilyen társasházban lakom!Nálunk a szolgáltató adja a számlát a lakások almérője szerint, amelyek Hitelesnek mondhatók 8 évig, azután lecserélendők, hiteltelenné válnak?1000m3 sem pörgött beléjük, még 2 számjegy 00-át mutat a számláló elején!Ez lenne a kisebbik baj!
A nagyobbik probléma az óra leolvasása, és az adatok diktálásának elmaradása a hisztis, lusta fogyasztó részéről lehetetlenné teszi a ház vízdíj elszámolását, a dijak kifizetését.
Az esetleges csőtörések, szivárgások, illegális vízfogyasztások kiszűrése szinte lehetetlenné válik!(Vált nálunk!)
Erre találták ki a távleolvasásos rendszerű mérőeszközöket vízre, gázra, és villamos áram mérésére is. Itthon is gyártanak ilyen mérőeszközöket! (Mátészalkán)
Abban a nagy élményben van részem, hogy nálam is felszerelésre került egy ilyen vízóra egy hete.A társasház megszavazta ezt a módszert, én ebben nem vettem részt, egyedül a túlerővel szemben nem is értem volna el sok sikert. "Okos enged, szamár szenved"
Várjuk meg a fejleményeket, mi alakul ki , mit tud ez a rendszer.Lesz-e ebből rezsicsökkentés egyáltalán? Ez is be van ígérve a közös képviselő által!A csőtörés is jelezve lesz valamilyen úton? És a főmérők csalását is ki foglya tudni mutatni ez a
megoldás?
Nagy biznisz a vízóra csere, erről olvastam a sajtóban, és a rádió is erről beszélt aznap, miután lecserélték a korlátlan ideig hiteles almérő vízórámat! Mert ilyen vízóra is van, csak ismerni kell a rendeleteket, és normális emberi elme is kell hozzá, aki megérti a leírt szavakat. .....
Loggi nem elérhető   Válaszol idézettel