Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2019-11-28, 12:07   #88 (permalink)
Til
Új tag
 
Csatlakozott: 19-11-28
Összes hozzászólás: 1
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Til Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: alap betonozás

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem elmélet terén!
A terv a következő: 120m2 ház, Sávalap 90x50,Lábazat 2 sor zsalukő, Aljzatbeton 8cm ,Porotherm 30N+F Külső teherhordó falak, Porotherm áthidalók elemmagas , Koszorú Ytong U zsalú vasalva. Födém nem lesz. Talpszelem bekötve a koszorúba. Szeglemezes tetőszerkezet a koszorún, cseréppel héjalásnak a szerkezet alatt kőzetgyapot szigetelés , a szerkezethez függesztett profilos gipszkarton álmennyezettel.Belső teherhordó falak nem lesznek a szeglemezes szerkezet miatt.Válaszfalak Yton, Gipszkarton.
A sávalaptól a koszorúig másodmagammal vitelezném ki az egészet.Mixerbeton nem jönne. Egész házat nem csináltam meg egyedül ,de 10 év e téren szerezett tapasztalat van bennem , kitartásom kimagasló.
Kérdéseim:
1. Sávalapba kell e vasalás? Talajt nem ismerem előzetesen.(Siófoki telek)
Tekintettel, hogy nem lesz monolit és egyéb súlyos födém.Amennyiben szükséges miért és melyik övbe rakjam(alső,felső)?
2. A sávalapot kénytelen vagyok szakaszokban önteni, nagysága és a korlátozott munkásszám miatt.Hogyan lenne célszerű? Mennyire életképes ez: 2m sávokat öntök egyszerre szintig,kiemelhető zsaluval(sáv jobb és bal oldalán) , míg köt addig a másik oldali sávot csinálom és így tovább?Esetleg mennyi az az idő amíg összeköt a beton egy homogénné. Azaz mennyit várhatok a beton sávokkal, hogy egy egységet kapjak?Itt feltétel , hogy ne legyen megszakítva a sávalap? Értem úgy, hogy betonozok pl 10m részt zsaluval megszakítom , mint egy dilatációs hézag, majd másnap folytatom.
Esetleg , ha eltelik 24 óra 2 betonozás között ,attól még összekötnek a sávok,ha nem hagyok hézagot?
3. Az aljzatbetont lehet e szakaszokban betonozni, hagyhatok e dilatációs hézagokat.Hálózva lesz.Vagy egybefüggőségre kell törekedni? Itt gondolkozom a mixerbeton és kőműveseken. Ide talán kellene?
4. Mire figyeljek legfőképp a kivitelezés során?

Előre is köszönöm a válaszokat!Legfőképp az alapozással kapcsolatban várom a tanácsokat, hogyan lehetne megoldani csekély emberi kapacitással.

Utoljára módosítva: Til által : 2019-11-28 12:24
Til nem elérhető   Válaszol idézettel