Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2019-07-17, 21:56   #96 (permalink)
Bettina
Új tag
 
Csatlakozott: 19-07-17
Összes hozzászólás: 2
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Bettina Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Ki lehet kivitelező?

Koszonom a segítséget! Én is ezeket a trv. Módosításokat találtam!



“A 3. lehetőséget nem értem. Édesapádnak, van KATA-s vállalkozási jogosultsága, de csak házilagos kivitelezésben dolgozhat? Házilagos kivitelezésnek azt neveztük régen, amikor az építtető a családdal, barátokkal sk építette a házat, más néven a kaláka.”

Ezt úgy értettem, hogy kaptam olyan információt, hogy ha lenne édesapámnak KATA-s vállalkozása (ami van) vagy bármilyen bt. Kft., csak így építheti a házunkat, de ugye mivel CSOK-öt igenyeltunk, így ez nem lehetséges, hogy rokonsági kapcsolat legyen bármilyen vállalkozóval, szoval ő csak úgy építhet, ha házilagos a kivitelezés. (Ez van a szabályzatban és ezt mondtak a bankok)

És mivel meg sajnos mi ott tartottunk, hogy édesapámnak a bizonyítványanak és a vele kötött megállapodásnak való feltöltése és a műszaki vezeto biztosítása számára volt a követelmény, így most kicsit meglepődtünk, hogy ezt is megbonyolították , természetesen az enaploba való regisztralasnal vettuk észre, hogy kivették azt a lehetőséget hogy hozzatartozoval való építkezés.

És ezért kertem a segítséget, mert a CSOK- nak is meg kell felelnem és az Építési szabalyzatoknak is.

De ha jól értelmezem, abban az esetben építheti édesapám, hogy megfeleljek mindkét kritériumnak, ha vállalkozó kivitelezővel kivitelezői szerződést kötünk, hogy hozzatartozokent ő építi a házunkat ?!
Bettina nem elérhető   Válaszol idézettel