Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2019-07-17, 13:19   #94 (permalink)
Bettina
Új tag
 
Csatlakozott: 19-07-17
Összes hozzászólás: 2
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Bettina Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Ki lehet kivitelező?

Sziasztok!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy már teljesen bele zavarodtam a sok jogszabályokba, és szeretném, ha segítenének valamennyi kérdésemben!

Készülünk építkezni, tehát én vagyok az építtető, édesapám szakképzett kőműves, de nem vállalkozó. nincs generálkivitelezőnk és nem is szeretnénk.

Nővérem házát édesapánk építi (2015-ben kezdték) enaplót könnyedén megnyitották, behelyezték a bizonyítványt és a vele kötött szerződést megallapodast,és a felelős műszaki vezetőt kerestek neki.
De sajnos most az olvasom mindenhol, hogy már nem ilyen egyszerű egyeneságbeli hozzátartozóval az építkezés.

Ezeket a lehetőségeket hallottam:
1. kell keresnünk egy vállalkozót a kőműves munkára, aki édesapámmal köt szerződést, hogy ő építheti ezt és így van felelősség biztositas és muszaki vezető
2.nem kell vállalkozó kivitelező , hanem nekünk kell találnunk műszaki vezetőt neki és leszerződnek , így csinalhjatja a kőműves munkákat( mint nővéremnél kezdte 2015-ben)
3. lehet édesapám akivitelező, de kell neki vállalkozásának(pl.KATA-ja van), csak sajnos ez pedig ütközik a CSOK szabályainak, mert csak házilagok kivitelezésben dolgozhat vállalkozoként nem

Szóval ezzel kapcsolatban kérném segítséget.
Mindenképpen édesapámmal szeretnénk építkezni, de lehetséges e az a verzió, ahogy nővéreméknél, egyeneságbeli hozzátartozóként dolgozik a felelős muszaki vezetővel való szerződéssel együtt.

Köszönöm előre is válaszotokat!
Bettina nem elérhető   Válaszol idézettel