Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2019-06-19, 15:45   #7 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Belső vízszigetelés

A helyzet többféle megoldással kezelhető, attól függően, hogy mit akarsz elérni, mekkora munkára vagy hajlandó.

Léteznek olyan zsákos formában beszerezhető szigetelő habarcsok, amelyek a felületre felhordva akár negatív víznyomás ellen is alkalmazhatóak. Ez annyit jelent, hogy egy olyan pincét is meg tudnak védeni, aminek a padlója a talajvíz szintje alá nyúlik. Ebből régen az Izonil szigetelőt használtam. Természetesen amennyiben ezt jó minőségben, teljes értékűen akarod használni, akkor felület letisztítása mellett úgy kell felhordani, hogy mindkét szint meglévő vízszigeteléséhez korrekt csatlakozást alakíts ki. Ez ugye azzal jár, hogy a mélyebben lévő padlónál a fal melletti sávban (legalább 20 cm) a vízszigetelés feletti rétegeket (burkolat, aljzatbeton, úsztató réteg ...) eltávolítod, hogy a csatlakozás kialakítható legyen.
Egyszerűbben megvalósítható egy korlátozott megoldás. Amennyiben nincs érdemi vízbehatolás, csak nedvesedést tapasztalsz, és ezzel fizikailag lehetséges együtt élni, akkor a falfelület letisztítása után felhordhatsz egy szárító vakolatot. Szintén zsákos formában beszerezhető, minden jobb gyártótól. Ez a nedvességet nem zárja ki, viszont úgy engedi át magán, és párologtatja el, hogy nem károsodik. Nem látható táskásodás, lepergés, nedvességfolt. Ennek annyi vonzata van még, hogy csak mésszel, vagy a saját festékével szabad a felületet festeni.
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel