Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2019-04-07, 05:20   #2 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Betonkészités szakszerüen .

Néhány info a téma hivatalos oldaláról megközelítve:
  • Régen az okosok azt mondták, hogy az a víz jó, amit a ló megiszik (és ő állítólag ilyen szempontból nagyon finnyás)
  • A beton készítésekor a cementnek minden egyes szemcsét teljesen körbe kell vennie, ezért minél apróbb eloszlású az adalék szemcsemérete, annál több cement kell az azonos szilárdságú beton eléréséhez. Ez az oka annak, hogy a kisebb szemméretű, azonos szilárdságú beton drágább.
  • Ha össze is töröd a megcsomósodott cementet, és találsz a közepében por állagút, jó esélyed van arra, hogy a megcsomósodott részben lévő döglött szemcsék csak szaporítják azoknak az apró összetevőknek a tömegét, amiket a jó cementnek össze kell fognia. (mintha túl iszapos lenne a sóder)
  • A beton szilárdságának másik fontos meghatározója a víz / cement tényező, vagyis a keverékben lévő víz, és cement aránya. Hígabb konzisztencia esetén a cement mennyiségét is növelni kell az azonos szilárdság eléréséhez. (jobb betonüzemek szállítólevelén az is rajta van, hogy a helyszínen vizet adni a betonhoz tilos, és ha ezt kérik, akkor a csak úgy teszi meg a szállító, hogy a papírokra feljegyzi)
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/

Utoljára módosítva: istvan62 által : 2019-04-07 05:45
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel