Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2019-02-10, 15:14   #15 (permalink)
Muree
Új tag
 
Csatlakozott: 19-02-10
Összes hozzászólás: 3
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Muree Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Aljzatbeton garázsba

Sziasztok!

Családi házhoz tervezek garázst hozzáépíteni. A garázs fala 38NF tégla lesz. A külső oldalak alapterülete 8,38x6,76.

Ki lesz emelve a földből, kb 25cm-re.

két személy autó fog benne parkolni, és pakolásázásra lesz használva.

Olvastam ezt a topikot, és mivel nem találtam választ az én kérdésemre, így feltenném azokat, melyekre előre is köszönöm a válaszokat.

Szerelő betont tervezek készíteni, és kézzel kell kevernem, mert nagy autók nem tudnak bejönni, és sajnos a pumpa sem ér be. Milyen sódert, vagy kész betont kellene beszereznem. Vasat is tennék a szerelő betonba. Ez milyen vastag legyen és milyen kiosztású lenne szerintetek a legmegfelelőbb?

Mint az látszik fentebb cc 56m2 lenne a területe a szerelőbetonnak. Az aljzatbeton csak 6x8m. Kell ekkora méreteknél diletáció? Ha igen, akkor hová tennétek?

A szerelő betonra menne majd GV4-es lemez vízszigetelésnek. Erre húznék rá majd sima aljzatbetont. Szerintetek milyen vastag lenne megfelelő, és milyen sóder, vagy földnedves beton kellene?

A rétegrendekkel nem vagyok tisztában. Hőszigetelném is alulról, mivel a háznak a része lesz. Körbe lesz építve, ez alattazt értem kerül majd tetőr beépítés a garázs fölé. Megtudnátok mondani a helyes rétegrendet?

Jelenleg töltött föld (masszív betondarabokkal, mely már ázik vagy 1 éve) van és erre jön még a szerelő beton előtt egy kb 5 cm sóderágy.

Válaszaitokat előre is köszönöm.
Muree nem elérhető   Válaszol idézettel