Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2019-02-04, 12:10   #11 (permalink)
Sipi
Új tag
 
Csatlakozott: 19-02-04
Összes hozzászólás: 2
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Sipi Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Aljzatbeton garázsba

Idézet:
sbs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
A súlyból gyanítom, hogy ez egy nagyobb személyautó, vagy kisteherautónak való garázs aljzata lesz. (Ha kisteher akkor ne feledd, hogy időnként megrakva is beállhatsz, amikor 2 - 2,5t is lehet a súly)

István mindent megírt, én is ezt tenném:
- 5-10 cm durva kavicságy
- 10-15 cm vasalt beton (közepesen erős: C12-22)
- a vasalást ne spórold ki, mert megtérül, esetleg macerás lesz hazavinni az 5m x 2m -es vashálót, de akár el is vághatod és 15-20 cm toldással egymáshoz illesztheted a helyszínen.

A hőszigetelést azért említhette István, mert ha a garázs a házad része akkor bizony fontos. Egyébként nem érdekes, hacsak nem akarod fűteni télen.... de ezt nem hiszem megteszed ilyen energiaárak mellett....

Fontos még a csapadékvíz helyes elvezetése az épület körül, hogy ne folyhasson majd a beton alá a víz ezzel elpuhítva a földet (láttam én már betont nem egyenletesen megsüllyedni, mert 2 évig alámosta az eső...)



Azt szeretném kérdezni, hogy amennyiben hőszigetelés (napkollektoros fűtés), és talajnedvesség elleni szigetelés is tervben van, hogyan kellene elkészíteni, mivel kellene kiegészíteni a lenti leírást? Milyen szigetelőanyagot javasolna, milyen vastagságban?

7,2x6,2m alapterület
10cm zúzott kavicságy
100x100x6mm-es betonacél háló
15cm vastag C16-20 beton
Sipi nem elérhető   Válaszol idézettel