Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2019-01-30, 16:06   #1 (permalink)
Starlight
Új tag
 
Csatlakozott: 17-02-02
Összes hozzászólás: 28
Kiosztott köszönetek: 6
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Starlight Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás Kerti fészer bővítése

Üdv
Adott egy téglából épült kerti fészer, ezt szeretném bővíteni, mégpedig úgy, hogy egy ugyan olyat szeretnék mellé építeni , hasonló méretekkel mint az, ha kész van akkor pedig egyszerre kapna új tetőt a régi és az új:



Az új épület méretei 4mx2,5m, jó állapotú bontott téglából (egysoros téglafal) lenne, nem a sima piros fajta hanem szürkés színű, valamilyen hőálló (magnezit?) kohótégla.

Ahová az új épülne ott le van betonozva, de repedt és süllyedt is itt ott, ezért erre semmiképp nem falaznék így. Itt az egyik lehetőség, hogy vagy feltöröm csíkban körben a betont a leendő fal alatt, leások, és öntök sávalapot vagy a másik hogy lemezalapot csinálok és akkor nem kell feltörni a régit, és ásni sem. Én ezért a lemezalap felé hajlok, kérdés, hogy ezt milyen vastagra érdemes csinálni?

A másik kérdésem pedig, hogy bekössem-e a régi épületet az újhoz falazáskor vagy hogy csináljam? Ha jól tudom ilyenkor az alapot is összekéne kötni, de annak a régi épületnek nem hiszem hogy komoly alapozása lenne,(ahhoz képen áll normálisan) még vagy a 70-es években építették sufninak.

Az nem megoldás ha nem kötöm be a másikba? Így meg csak 3 oldalú lenne a ház ez nem tudom mennyire számít, a tetőt is meg lehetne csinálni szerintem hogy külön-külön tudjanak mozogni, de látszólag egy tető legyen( poliészter hullámlemez lesz a fedés rajta)

Mit javasoltok? Minden tippet szívesen fogadok
Starlight nem elérhető   Válaszol idézettel