Téma: Képzések
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-09-09, 14:45   #4 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Képzések

Nekem is érdekes a téma, érdekel, hogy mi a helyzet manapság a képzésben. Tartok tőle, hogy ismerve a sztárépítészek hozzáállását, a képzés is nagyon eltávolodhatott a realitásoktól.
Isutam kérdése az építő / építész közötti különbségről annyira reális, hogy sokszor még a képzésre jelentkezők sem tudják. (Be kell vallanom, hogy annak idején én sem voltam vele tisztában) Megpróbálom "civil" módon a lényeget megvilágítani:
Az építész alapvetően az épületek tervezésével, vagy várostervezéssel foglalkozik, hozzá tartozik a megjelenés, és a funkcionalitás. A képzésben nagy súlyt kap a művészet.
Az építőmérnök titulust kicsit gyűjtő fogalomként lehet kezelni, mert több terület is tartozik hozzá:
  • statikus (mitől áll meg amit az építész tervezett?)
  • geodéta (földmérő)
  • talajmechnika (talaj szerkezet, teherbírás)
  • úttervezés
  • vízépítő mérnök (folyó szabályozás)
  • hídépítő
Lehet, hogy a lista nem pontos, ezért elnézést kérek, csak hirtelen emlékezetből raktam össze. A lényeg, hogy elvileg minden épület megtervezésénél együtt kell működniük, mert a jogosultsági területek nagyon szigorúan meg vannak határozva, és mindenki csak a saját területén dolgozhat.
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
Isutam (2010-09-09)