Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2018-12-06, 09:49   #10 (permalink)
Kristóf
Új tag
 
Csatlakozott: 16-09-04
Összes hozzászólás: 27
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Kristóf Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Könnyűszerkezetes válaszfalak építése

Idézet:
istvan62 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Mivel a témában nem vagyok teljesen otthon, inkább csak néhány megfontolandó kérdést vetnék fel:
  • Ahogy korábban is említettem, a szerkezet akkor a legmerevebb, ha a burkoló panel teljes magasságú, bár az a 20 cm a tetején viszonylag kis teherbírás csökkenést eredményez. A teherbírásáról nem tudok érdemlegeset mondani, de ha könyvespolcokról beszélsz, akkor érzésem szerint még mindig nem a bárhol, szabadon kategória.
  • Bár a kéthéjú szerkezet akusztikailag kedvező lehet, közte az üveggyapot paplan talán kevésbé jó választás, a kőzetgyapot lemez (akusztikus) többet tud.
  • Nem gondoltál a Silka válaszfalra?
  • A 10 cm sűrűségű csavarozás (különösen két oldalról, és ilyen karcsú bordába) könnyen okozhatja a borda repedését
Egyelőre kb ennyi, és most két hétig nem, leszek gép közelben, így addig is sok sikert
Szia István!

Sokat gondolkodtam az eltelt időben azon amiket írtál, és a terveket, igényeket, és a kivitelezői kézikönyveket átböngészve arra jutottam, hogy eddig ágyúval lőttem verébre.
Sima Rigips rendszert alkalmaznék 2x2 réteg gipszkartonnal (a szobák esetleg kapnának belülről egy hanggátlós 3. réteget is) CW 50-es vázzal, valami nem túl drága kőzetgyapott béllel (itt van valami ajánlott típus?). A terhelhetőség annyira nem szempont, mivel minden nehéz tárgy főfalra (30 N+F) esik, így inkább a hanggátlásra gyúrnék rá. Lsőbb pedig Molly dübellel minden dolog felrakható (30 kg teherbírás)

Ami viszont számomra kicsit kérdéses, az maga a rendszer kialakítás:

1, Szerelőbetonról indítanám a falakat, így a vízszigetelést dübelezéskor szépen kilyukasztanám az alsó Uw profilok alatt. Mennyire gond ez?
2, Több helyen írták, hogy aljzatbetonozás előtt, érdemes a dilatációs szalag mellé lefóliázni a gipszkarton fal alsó szakaszát (a padlószigetelés mellett is), gondolom a nedvességfelvétel megakadályozására. Valóban szükséges-e ez? 30 cm menne a padlóba, 10 cm aljzatbetonnal a tetején.
3, A "T" falcsatlakozásoknál melyik jobb akusztikailag? Ha egy réteg gipszkartonnal elkészítem a csatlakozásokat, és utólag csavarozom fel a 2. réteget (így a becsatlakozó fal ugye megszakítja a 2. réteget), vagy ha rögtön felcsavarozom mind a kettőt, és simán ütköztetek?
4, Van értelme minden Cw profil-ra gumiszalagot erősíteni a gipszkarton lapok alá? Rezgéscsillapítás esetleg?

Egyelőre ennyi, a plafonnál még úgy is lesz kérdésem
Kristóf nem elérhető   Válaszol idézettel