Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2018-11-07, 22:53   #1 (permalink)
Holo01
Új tag
 
Csatlakozott: 18-11-07
Összes hozzászólás: 2
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Holo01 Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás Vékony válaszfal mellé falazás Ytonggal

Üdv!
Vettünk egy régi házat amelynek az előszobájában fürdőszobát szeretnék kialakítani (ez félig foglalja el az előszobát.. Az előszoba fala jobb és bal oldalon élére rakott vékony (5cm széles) tömör téglával van felfalazva. Most levertük róla a régi vakolatot, de nagyon rezegnek a válaszfalak, és mindkét oldalra ajtó is lesz berakva. Középen 10cm Ytonggal lesz leválasztva az előszoba részről.

Eredetileg impregnált gipszkartont akartam felragasztani, de most azon gondolkozom, hogy a meglévő vékony falazat mellé felfalaznék 5cm-es Ytong előtétfal téglából körben úgy, hogy habarccsal hozzáragasztanám a meglévő válaszfalhoz is, 210cm magasra. Így kapnék egy vastagabb falat amelyiket utána csempézhetném is és nem lenne olyan érzékeny.

Jelenleg 6cm-es vasalt szerelőbeton van lent, erre tennék bitumenes nehézlemez szigetelést, és úgy indítanám a melléfalazást. Életképes az ötletem? Nem tudom, hogy a hagyományos tömör tégla hogy viselkedne a melléhabarcsolt Ytonggal.. Van ennek valamilyen szakirodalma?

Köszönöm ha időt szántok rám!
Holo01 nem elérhető   Válaszol idézettel