Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2018-08-21, 18:40   #2 (permalink)
sszecsko
Új tag
 
Csatlakozott: 17-11-26
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 18
Kiosztott köszönetek: 1
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
sszecsko Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: ház utólagos alap szigetelése

Update: hogy némi i formációval is szolgáljak a hozzám hasonló cipőben járóknak:

Volt úgy, hogy kigondoltuk hőszigeteljük a házunk alapját és lábazatát. Megkérdeztem egy épületgépész ismerősöm érdemes-e alapot szigetelni, mire egyértelmű igennel felelt, majd elmondta, hogy 60cm mélyen jó lenne, hát azért itt is megkérdeztem, majd István megsrősítette, hogy az egy jó kompromisszum lehet és hozzátette, “az alap geometriája lehet módosítja a helyzetet“.

Berendeltem a szükséges anyagmennyiséget és betároztam a garázsomba. 1 hónappal később feltörtük a régi betonjárdát, majd elémtárult a geometria. Konkrétan minden egyes pontján néhol 15 centis kitüremkedések voltak a szerelőbeton szintjén, lejjebb az alap részen pedig ahogy esett úgy puffant alapon hordósodott a felület.

Szóval előbb ássatok, aztán rendeljetek. a helyzet láttán utólag biztos nem mentem volna a szerelőbeton szintje alá a 10cm vastag xps lemezzel. de ha már így alakult, kb 30x30cmes darabokkal lementünk a leendő terepcsatlakozási szint alá 50cm-el.

Az alap és szerelőbeton véséséhez mi 5J erejű fúrókalapácsot használtunk, azzal lehetett haladni is, de egy 10J erejű vésőkalapács tán jobb lett volna.

a kiásás után megvátruk míg megszárad a föld a betonon, majd egy drótkefével letoltuk a maradék földet, s lesöpörtük a port. Aztán mélyalapozót kapott a beton és a régi lábazati festék is (a málló részeken spaklival lelöktük a lábazati festéket).

Pont perem módszerrel feltettük az XPS lemezeket, sajnos az alap formája miatt a terepszint alatti részeken nem mindenhol volt teljes az xps felfekvése, de meglepetésemre a ragasztó kiszáradása után meg se moccantak a lemezek.

Következő lépésben 150es hálót kapott a rendszer ragasztójával az egész felület, itt tartunk most.
sszecsko nem elérhető   Válaszol idézettel