Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2018-08-15, 11:34   #14 (permalink)
sszecsko
Új tag
 
Csatlakozott: 17-11-26
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 18
Kiosztott köszönetek: 1
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
sszecsko Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Repedések, súlyos vagy sem

Sziasztok, Szia István!

Még Áprilisban hoztam szóba a járdás témában, hogy találtam repedéseket a házunk belső falán a járdaépítéssel és alap / lábazatszigeteléssel összefüggésben.

Most csináljuk az alap szigetelést és lábazati szigetelést, s az alap takarítása közben lettem figyelmes egy 1 - 1.5mm nyílású repedésre a szerelőbetonon, ami aláfut az alapon végig a feltárt részen (40cm a jelenlegi terepcsatlakozási szinttől mérve)

Belül nem nyíltak, se nem hosszabbodtak tovább a repedések tavasz óta szemmel láthatóan. Egy hónapja feljelöltem az aktuális állást, azóta nem történt további változás.

Amikor feltörtük a járdát rögtön szembeötlöttek az alapról és szerelőbetonról helyenként több mint 10cm-es kiálló részek. Ezeknél a kiálló részeknél télen esetleg felfagyás keletkezhetett? (képek a linken) Egyszerűen nem tudom hova tenni azokat a rövid repedéseket.

A mókolt lefolyócsőről kiderült, hogy 2005-ös gyártású PVC csőből oldották meg, s az alapból úgy 30cm mélyen a terepszint alatt jött ki a gyári megoldás, jelenleg földdel megtömve van. A konyhában valamikor cserélték a zárószelepeket, gondolom ott is történt csőtörés, szivárgás.

Az utca forgalma erős, autóbuszok járnak rajt és a csatornafedelek pedig megsüllyedtek,. Eléggé huppogósan járnak el a gépek errefelé.

Az információk és képek alapján mi a véleményed a helyzetről? Anno azt mondtad nem érdemes bolygatni, további gondokat okozhat, szemre nem történt változás azóta.

https://drive.google.com/open?id=1xe...inRqz0xLTcUrnb

Utoljára módosítva: sszecsko által : 2018-08-15 11:48 Oka: hibás hivatkozás a hozzászólásban
sszecsko nem elérhető   Válaszol idézettel