Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2018-07-10, 10:18   #1 (permalink)
ToMa
Új tag
 
Csatlakozott: 18-07-10
Összes hozzászólás: 3
Kiosztott köszönetek: 1
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
ToMa Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás Fedéscserekor elázott fafödém

Tisztelt Fórumozók!

Házunk fafödémes (borított gerendás), a födém és a tetőszerkezet építész, építőmérnök és kivitelező szerint is egészséges, száraz volt, ám a cserép elöregedett, szétfagyott, így a csere mellett döntöttünk.
A csere során a tegnapi napon a födém egyik fele megázott egy előre nem jósolt kiadós esőben. (A másik fele már újra van fedve.) A lehetőségekhez mérten igyekeztünk csökkenteni a födémre jutó vízmennyiséget leterített lépésálló fóliával, amiről a vizet vödörbe gyűjtöttük, de azért így is kapott, a tetőszerkezet meg egy az egyben ázott, míg a tetőfólia rá nem került.
A plafonon csak a jelenlegi és a korábbi padlásfeljárónál jelent meg a víz kismértékben, máshol beázásnak nincs nyoma. A korábbi padlásfeljáró (és az egész helyiség) a megszüntetéskor alulról gipszkarton, párazáró fólia, 20 cm kőzetgyapot lezárást kapott, az eredeti szerkezet változtatása nélkül. A víz oldalt, a fal mellett jelent meg 2 ponton, minimális mennyiségben.

Ki tud a födém száradni komolyabb károsodás nélkül? Kell-e, érdemes-e a szigetelt padlásfeljárót bolygatni, szellőztetni (akár felülről)?

Előre is köszönöm a válaszokat, tanácsokat!
ToMa nem elérhető   Válaszol idézettel