Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2018-04-16, 08:47   #28 (permalink)
sszecsko
Új tag
 
Csatlakozott: 17-11-26
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 18
Kiosztott köszönetek: 1
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
sszecsko Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Járda a ház körül

Idézet:
istvan62 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia!

Az alap körüli talaj nedvessége a talajvíz szintje mellett függ a környező terep adottságoktól, a felszíni, és a tetőről lejövő víz elvezetésétől, és más is szóba jöhet (pl vízvezeték szivárgása), szóval ha az épület vízszigetelése rendben van, a talaj nyirkossága nem biztos, hogy problémát jelent. Alapvetően a vízszigetelésen kívüli teret nyirkosnak, nedvesnek kell tekintenünk.
"... megjelent 1-2 hajszálrepedés a falakon belül az egyik épületsarok irányába ..." Itt mit jelent a belül? A belső helyiségekben, vagy az épület belső udvarra néző oldalán? A videó alapján az utóbbira tippelek, és ott nem szerkezeti repedéseket látok, csak a lábazat vakolat félpúposodását. Ennek nincs köze épület süllyedéshez. Ha belső helyiségekben van, akkor viszont a repedések helyét, irányát, viszonyát kellene ismerni, hogy megítéljük a helyzetet, csak utána lehet dönteni az alap kutatás szükségességéről.
Az alap melletti kavicsréteggel óvatosan bánjatok, mert könnyen lehet növelni az alap alját támadó felszíni csapadék mennyiségét, nem érdemes alámosatni az épületet.
Szia!

A repedések a ház határoló falain, annak belső felén szemrevételezhetők.
"Nyílásunk" szinte nincs.
Kívül egyedül egy darab repedés látható lábazati részen a gázcsonk és a mókolt szennyvízelvezető közötti részen, nyílása szintén jelentéktelen, 1mm körüli.
A repedések iránya a lábazati részen s a belső falakon is egyértelműen az épület sarka felé mutatnak. Vízvezeték az épület túloldalán kerül bevezetésre (saroktelek)
Egy parapetfal ablak alatt meg van repedezve, szintén 0 nyílású repedéssel.

Munka után fotózom a helyzetet. Délután takarítás közben lettem figyelmes egy meggyezeten található repedésre is a problémás rész környékén.


Gyanusítottjaim:
- az eddigi nem megfelelő vízelvezetés
- az érintett részen súlyosbító körülmény a nem vízzáró viacolor (tömörített(? talán) földre lerakott)
- a rettentő kis mértékű tetőtúlnyúlásra
- megsüllyedt járdára, össze tud gyűlni a víz 1m-re a ház alapjától.

Utoljára módosítva: sszecsko által : 2018-04-16 08:50 Oka: elírás
sszecsko nem elérhető   Válaszol idézettel