Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2018-03-19, 17:34   #1 (permalink)
VaZoLa
Új tag
 
Csatlakozott: 17-09-19
Összes hozzászólás: 15
Kiosztott köszönetek: 8
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
VaZoLa Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás Külön garázs építése - egyszerű bejelentés

Sziasztok,
mivel senki sem tud egyértelműt mondani akivel kapcsolatban állok (építész, rajzoló, földmérő, internet......) ezért felteszem itt a kérdést, illetve elötte leírom a körülményeket:
Építkezni fogunk, egy netto 120nm családi házat (lakóépület), egyszerű bejelentéses eljárás keretein belül.
Terveztünk mellé egy garázs+tárolót. Ez kb. 40m2 alapterületű lesz, hogy a polcok, biciklik, stb is elférjen a kocsi mellett.
Ugyebár létezik egy hatályos "312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet", mely szerint:
"Építési engedély nélkül végezhető építési tevékenységek":
"8. Nem emberi tartózkodásra szolgáló építmény építése, átalakítása, felújítása, valamint bővítése, amelynek mérete az építési tevékenység után sem haladja meg a nettó 100 m3 térfogatot és 4,5 m gerincmagasságot."


És itt jönnek a kérdések:
1: Ha nem kell engedély, akkor mi kell hozzá, bejelentés?
2. Ha csak bejelentésköteles, akkor ezt külön kell bejelenteni, vagy "hozzácsapható" az egyszerű bejelentéses eljárásban épülő lakóépület terveihez?
3. Ha nem csapjuk hozzá az egyszerű bejelentéses tervekhez, akkor mikor kell bejelenteni, építkezés előtt, vagy miután felhúztuk?
4. Ha nem csapjuk hozzá az egyszerű bejelentéses tervekhez, akkor azért a földmérős helyszínrajzon már fel lehet tüntetni előre, hogy ne kelljen kétszer földmérőt hívni?
5. Hogyan lehet kiszámítani egy épület netto térfogatát? Sima építménytérfogatra találtam fogalommeghatározást, netto-ra nem.

6. Ha a "épület térfogata = az építmény homlokzatmagassága x a beépített terület" definíciót kell alkalmazni, akkor 2,5m homlokzatmagasságú lehet a garázs?
Köszönöm előre is a válaszokat.

Utoljára módosítva: VaZoLa által : 2018-03-19 17:54
VaZoLa nem elérhető   Válaszol idézettel