Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2018-02-22, 10:57   #2 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Vizedesedő közfalak

Ha csak az épület belső részein jelentkezik nedvesség, akkor nagyon ritkán, és csak nagyon speciális helyzetben lehet az ok a pára lecsapódás. Harminc évnyi tapasztalatomban egyetlen ilyen eset fordult elő. Az alap hűtő hatása nem valószínű, mert a válaszfalak alá szinte soha nem készítettek alapot (hiába van a metszeten, ilyet nem szoktunk tervezni - és megnézném azt a kivitelezőt, aki 90 cm mélyen kiás egy 20 cm széles sávalapot), és ha mégis az alap hatása lenne, akkor a homlokzat mentén sokkal erősebben jelentkezne, mivel ott (különösen a 80 cm kiemelés miatt) oldalról is erősen tud hűlni.
Én elsősorban a padlóban keresném a belső forrás lehetőségét. Vagy a fűtéscső / padlófűtés eresztése, vagy a betonozáskor , vagy egyéb okból az aljzatba került nedvesség, ami lefelé a vízszigetelés miatt nem tud kiszáradni.
Ez persze csak egy nagy okoskodás látatlanban
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel