Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2018-02-18, 07:40   #12 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Lakóház építése vállalkozóként, saját célra

Ez a két rövid mondat egy egész sor rejtett problémát vet fel.
A német vállalkozás / hazai munkavégzés az EU-n belüli szabad vállalkozási jogok alapján feltételezhetően működik, ehhez a területhez nem értek. Az viszont nagyon valószínű, hogy ebben az esetben vállalkozóként regisztrálni kell az MKIK-nál vezetett Építőipari Kivitelezői névjegyzékbe.
Saját, vagy közvetlen hozzátartozó részére végzett kivitelezés esetén nem kell semmiféle vállalkozói jogosultság, vagy regisztráció, csak a szakképesítés igazolása (pl szakmunkás bizonyítvány feltöltése)
Szakmailag számomra a kérdés bizonytalan része a könnyűszerkezetes kérdés. Nem tudom, hogy a jelenlegi gyakorlat mennyire megengedő ezzel kapcsolatban. A minőség tanúsítás 2012-es változása előtt az volt a hivatalos álláspont, hogy csak ÉMI minősített ház rendszerből, megfelelő jogosultságú vállalkozás építheti. Ha biztosra akarok menni, akkor most is ennek betartását javaslom.
Általánosságban az univerzális válaszom minden ilyen összetett, vagy egyszerűen csak a kivitelezés területére vonatkozó kérdéssel kapcsolatban érdemes egy egyeztetés céljából megkeresni a területileg illetékes építésfelügyeletet (területi Kormányhivatal Építésfelügyeleti osztálya) Sajnos sokszor területenként eltérő egyes jogszabályok értelmezése
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
Fuszipecs (2018-02-18)