Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2018-01-21, 07:41   #208 (permalink)
Vappali
Új tag
 
Csatlakozott: 18-01-21
Összes hozzászólás: 2
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Vappali Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Kombi kazán problémák

Sziasztok!
Kicsit megkésve de B.Ú.É.K.!! az Uraknak!

Kazán típus: Saunier Duval IsoTwin C24E kéményes, beépített 60l.-es víztárolóval. 15 éve lett beszerelve.
Egy karbantartást végeztettem el. "Savazó" géppel ki lett tisztítva. Minden szép és jó, de ha felmelegíti a használati meleg vizet, akkor az utókeringetés ideje random össze-vissza változik.

Ez a jelenség igaz korábban is megvolt. Van úgy hogy 1-2-3 perc múlva a láng kialvása után leáll már az utókeringetés, de van úgy hogy 20-25 percig keringeti a vizet a szivattyú.

A szaki nem találja az okát, azt mondta a panelt megnézeti.

Tehát a panelt megnézette valami mesteremberrel, elvileg jó.
Fejlemény, hogy amikor megy az utókeringetés, olyan mintha a kinyomná a meleg vizet a fűtőkörbe, mert ha nem is megy a fűtés, az egyik cső amiben a fűtési víz csatlakozik a radiátorok felé menő elosztóhoz, tök forró. Miért?

Illetve többször amikor bekapcsol a fűtés, olyan mintha levegős lenne a rendszer, bugyogás hallatszik. Néha találok valamelyik radiátorban egy kis levegőt. Annyit nem légtelenítettem az elmúlt 15 évben, mint az utóbbi időben.
Egyébként ha a fűtés megy, akkor szép csendes a kazán, nem zörög, nem morog.
De most is vagy 15 perce ment az utókeringetés, amikor meguntam, és lekapcsoltam a melegvíz készítést. Ekkor leállt. Visszavettem, de ekkor már nem kapcsolt vissza, nem ment az utókeringetés.


Sajnos előrébb nem vagyunk, a szerelő szerint az ntc-k rendben vannak, akárcsak a 3 járatú szelep. Igaz azt amikor szétszedte elbizonytalanodott, hogy hogyan is kell összerakni.

Most kaptam egy olyan tippet, hogy lehet az áramlásérzékelő De ezt egy "hozzánemértő" emberke mondta. Egy érzékelőről - szerintem az az áramlásérzékelő, levettem a csatit. Az eredmény az lett, hogy hiába engedtem a meleg vizet nem kapcsolt be a kazán. Visszadugva igen. Így valószínűleg az is jól működik.

Mondták még a visszacsapószelepet.

Szerintetek mi lehet a hiba oka?
Vappali nem elérhető   Válaszol idézettel