Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-12-18, 20:22   #1 (permalink)
BorosPocak
Új tag
 
Csatlakozott: 17-12-18
Összes hozzászólás: 4
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
BorosPocak Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás vegyes falazat "ápolása", mire kell figyelni?

A segítségét szeretném kérni egy hozzáértőtől.
Vásároltam nemrégiben egy 2 szintes ingatlan, ami a hirdetés szerint B30-ból, az energetikai tanusítvány alapján phorotermből, az eredeti 1990-es tervek alapján tömör téglából épült. Aztán kiderült, hogy egyik sem igaz, az épületet egy régebbi épületre építették, a falak egy részét meghagyták, és emiatt a ház alsó szintje a régi ház falai(már amelyik), ami vegyes falazat. A fal 45 cm vastag, belül sehol sem látható vizesedés. A ház ezen a falon 30 éve áll. A falon kereszt irányba a jobbfelső saroktól a fal közép aljáig volt egy repedés, a repedés a vakolaton kb 0.3-0.75 mm széles volt, a körmöm se fért be sok helyen. A vakolat elég vastag volt, a repedés környékén pár helyen elvált a faltól, mi vertük le a többit végig, hogy lássuk mi van alatta. Ekkor derült ki, hogy a falazat vegyes falazat, ráadásul a habarcs belül földes, saras(ez látszik is a képeken, hogy sötétebb), kívül habarcs szerű.(világosabb, homokszerűbb)
A fődém betongerendás, rajta padlófűtéssel.
A repedés nem nőtt 2 hónap alatt (kívül belül gipszpogácsákat helyeztünk el, mind a helyén maradt repedés nélkül).
A repedés a habarcs mentén húzódik, tehát a kövek, a téglák nem repedtek meg.(a ragasztót mi fújtuk bele, mert nagyon gyenge légáramot éreztünk, de akkor még azt hittük tégla az épület.

https://www.dropbox.com/s/xsg9ufpex520cab/fal2.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/kc3j6sygpgpj9tq/fal1.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/wiaabwg7i4gjh1l/fal3.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/eexqthhz1hmsr1y/fal4.jpg?dl=0


Érdeklődnék, hogy mire kell figyelni az ilyen falazatnál, kell esetleg valami megerősítés, ha nem mozog? Az ilyen falra milyen külső hőszigetelés javasolt?
Segítségüket előre is köszönöm
BorosPocak nem elérhető   Válaszol idézettel