Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-11-27, 21:22   #1 (permalink)
sszecsko
Új tag
 
Csatlakozott: 17-11-26
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 18
Kiosztott köszönetek: 1
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
sszecsko Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás Csapadékvíz kezelése

Sziasztok,

A napokban vehettük birtokba kertesházunkat, sajnos csak lakói, gazdái nem voltak.
Egyik nagy baj a befejezetlen csapadékvíz elvezetés.
Az utcán árok nincs, csatornarendszerbe szükséges elvezetni a csapadékvizet. A tulaj nem tudta elmagyarázni, hol találom a telken a csapadékvíz elvszetésre szolgáló csatlakozást, de van valahol eddig csak olyan helyen laktam, ahol árok volt, ott elég egyértelmű volt, hova folyjon a víz, hol találom a csatornám?

Ha meg is találom adódik rögtön a kérdés, hogy ássam-e körbe a kertet, hogy lefektessem a 110-es KG csöveket (cirka 50m-t kellene ásni) vagy szivattyúzzam egy központi helyre a vizet, ahonnét pumpálható a csatornába, vagy felhasználható locsolásra stb)? Van egy kb 20m2 földes aljú, poroszsüveg fedésű pincénk a terasz alatt, nemigen lesz használva semmire, hacsaknem tározók elhelyezésére. Vízszigetelése nem lett kialakítva. Jól gondolom, hogy ennek a pincének kb mindegy, h pár tonna vizet befogadjon?

Van esetleg más mód, ötlet a csapadékvíz elvezetésre? Nem szeretném 3-4m távolságba elvezetni a faltól, menjen csak szépen el az a víz távolra.
Nagyságrendileg 120m2 tetőfelületről van szó, 5 helyen gyűlik össze a tetőröl lefolyó csapadék(2 garázs, 2 kertesház, 1 terasz)
sszecsko nem elérhető   Válaszol idézettel