Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-11-27, 19:22   #8 (permalink)
istvan62
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Tetőszerkezet stabilitása

A gerendák irányával lehet magyarázni a fogópár beépítését, bár én nem tartom mindenképpen fontosnak, tekintettel az épület korára, és arra, hogy nem látható nyoma a fogópár hiány problémát okozna. Ha készül, akkor közvetlen a talpszelemen fölé, a födémhez közel kerüljön.
Ettől függetlenül néhány dolog szemet szúrt.
A videón látható tervben szereplő épület metszet nem a hasonlít megvalósult tetőre. A terv szerint kb 1,50 m magas térdfal épült volna, a valóságban a talpszelement közvetlen a födémen látom.
A videón látható izolit beépítés a tetősíkba (különösen palafedés alá) tökéletes módja a faszerkezet elkorhasztásának, az épület használatbavétele esetén én azonnal eltávolítanám.

Az izolit abban az értelemben, mint az azbesztpala nem veszélyes hulladék, de amennyire tudom, az építési hulladékok között a külön kezelendő anyagok közé tartozik. A faszerkezet repedését nagy valószínűséggel nem a terhelés, hanem a száradás, öregedés okozta.
__________________
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához - http://www.csaladi-epitesziroda.hu/
istvan62 nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
sszecsko (2017-11-27)