Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-09-21, 08:21   #1 (permalink)
Misi65
Új tag
 
Csatlakozott: 13-04-10
Összes hozzászólás: 7
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Misi65 Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás Terasz betonozása

Sziasztok!
Családi ház teraszát szerettük volna újraburkolni, mert sok helyen feljött a burkolat. Ez egy kb 1 méter magas, a ház mellett álló terasz. Kb 25 m2
A padlólapok felbontásakor derült ki, hogy az eső a burkolat alatti betont teljesen tönkretette. "Homokos málló valami" volt helyenként - ahol felázott. Ezért úgy döntöttem, hogy feltöröm a betont is, és újrabetonozom. Gondoltam kb 5 centi beton lehet. Hát nem annyi volt. 10 cm "beton" réteg volt.
De nem túl erős beton. Viszont alatta volt rendes beton is! Az már kemény, rendesen. Viszont több helyen (főleg a széleken) vastag repedések voltak rajta. Hétvégén vasárnap éjjel komoly , hosszan tartó eső volt. . Szerintem több száz liter eső eshetett egy ekkora felületre. Mivel az eredeti terasznak van egy beton kerete, így egy 10 cm mély medence alakult ki. Reggelre csak a nedves beton fogadott. sehol nem állt a víz. Gondolom minden befolyt a beton alá.
Ki fog ez száradni valaha? Vajon rá merjek erre a betonozni? Lesz ebből baj?
Tudom erre pontos választ senki nem adhat anélkül, hogy tudná, hogy a terasz mögötti fal szigetelve van-e. Ezt én sem tudom. Eléggé homokos, és száraz a talaj, ezért azt gondolom, hogy nem nagyon fordíthattak erre gondot a régi építők.
A munkát azért valamikor be kell fejezni. Egyszerűbbnek tűnik kész betont rendelni, mint külön sódert és cementet. Vajon jó ez?
Azt mondták, hogy egyszerre 1 m3 -t tudnak szállítani. (úgy számolom, nekem fog kelleni kb 2 m3. Földnedves beton. Barátommal közösen csináljuk. Vajon ketten ennyi betont fel tudunk dolgozni egy nap? Nem vagyunk túl tapasztaltak. Vagy két részletben rendeljem?
Szeretnék tanácsot kérni, hogy vajon érdemes kikölcsönözni ehhez a munkához betonkeverőt, vagy azt a kis nedvesítést meg lehet oldani anélkül is ?
Misi65 nem elérhető   Válaszol idézettel